Excursie vanuit Kusadasi naar Efeze € 89,-

Efeze

U word rond half 9 opgehaald bij uw hotel in Kusadasi en na het ontmoeten van onze gids zullen we eerst naar het huisje van moeder Maria gaan.als u de kapel in wilt moet u een hoofddoek dragen er hangen sjaaltjes bij de ingang en in de kapel is het verboden om binnen foto’s te maken te maken. Als u wilt kunt u hier bidden en eventueel een kaarsje branden voor een dierbare overledene. De paus heeft deze plek heilig verklaard

Hierna gaan we door naar Efeze

De gids zal ons alle wetenswaardigheden vertellen over deze mooie antieke havenstad.

Terras huizen er zijn een aantal terras woningen te bezichtigen binnen Efeze en dit is niet bij de entree prijs inbegrepen, maar echter wel zeer de moeite waard . voor omgerekend ongeveer 5 euro kunt u deze terras woningen bezichtigen u dient dit aan te geven aan de gids nadat u bij het huisje van moeder Maria bent geweest en voordat u Efeze binnen gaat. In deze terras woningen zijn prachtige mozaik vloeren en de muren met mooie behang achtige wandschilderingen te bezichtigen. U krijgt echt een indruk van hoe mensen leefden.

Na Efeze is het tijd voor een turkse lunch. De lunch is inbegrepen bij de prijs van de excursie maar de drankjes bij de lunch dienen extra afgerekend te worden.

Na de lunch gaan we naar het dorp Sirince .

Sirince staat bekend om haar vruchtenwijnen .Die u uiteraard mag proeven en overal kunt kopen. In het wijnhuis van Hera zijn prachtige muurschilderingen gemaakt en kunt u mooie foto’s maken ( ook handig om te weten dat er een schoon toilet is hier ) En uiteraard kunt u een heerlijk flesje wijn kopen om op de hotelkamer savonds nog even na te genieten van deze dag. Sirince is een dorpje hoog in de bergen met 2 kerken die de afgelopen jaren goed gerestaureerd zijn. Uiteraard is in het dorp ook een moskee. De typische Griekse bouwstijl is hier goed terug te zien. In 1923-1924 is er een grote volkerenuitwisseling geweest tussen de Turken en de Grieken. Hier is alles goed bewaard gebleven.U kunt in Sirince heerlijke Turkse Gozleme pannekoeken eten en handgemaakte souvenirs vinden om mee te nemen naar huis

Nadat we Sirince hebben verlaten zult u terug gebracht worden naar uw hotel in Kusadasi.

 

 

Efeze is de grootste opgraving uit de griekse oudheid en behoort tot het unesco erfgoed. Op Rome na was Efeze de grootste stad uit het Romeinse rijk. Efeze is het belangrijkste archeologische gebied in Turkije en een van de grootste opgravingen uit de griekse oudheid het bestond oorspronkelijk (ca 1100 voor Christus ) uit een groep inheemse nederzettingen, gelegen rondom het heiligdom van de grote oud Griekse vruchtbaarheids godin  Artemis van Efeze.

Efeze raakte in verval nadat de Turken in 1420 de stad hadden ingenomen. Even verderop vindt men overblijfselen uit de Turkse tijd terug in Selçuk waar de Isa bey moskee staat en op een heuvel erboven een byzantijnse Seltsjoekse citadel staat. In de citadel staat de Johannesbasiliek, waar, volgens een oude overlevering, het graf van de apostel johannes ligt  Op de heuvel Aladağ, aan de andere kant van Efeze, staat het huis van Maria  ( turks Meryemana), dat gevonden werd op instigatie van de visioenen van Anna Catharina is het huis herbouwd op de door haar aangewezen plaats. Ook  is de grot van de heilige zevenslapers te bezichtigen.

Een verlaten stad.

In latere tijden verzandde de haven en kwam de stad in het binnenland te liggen. Daardoor werd haar economische positie onhoudbaar en werd de stad uiteindelijk verlaten. Er zijn echter nog vele bouwresten van de oude stad over, en daarom is het nu een belangrijke toeristenbestemming, omdat men er een goede indruk kan krijgen hoe een stad in de bloeitijd van het Romeinse Rijk eruitzag. Naast Romeinse baden en een Romeins toiletsysteem met stromend water zijn er onder meer talrijke zuilen van tempels te zien, de restanten van de grote bibliotheek va Celsius en een redelijk goed bewaard gebleven amfi theater . Dit theater kreeg zijn definitieve vorm in de 1e en 2e eeuw na Christus, en bood plaats aan 24.000 mensen.

Opgravingen

Van 1894 tot 1904 hebben Engelse archeologen het Artemision opgegraven. De vondsten bevinden zich in het British museum in Londen. De stad is door Oostenrijkers opgegraven van 1896 af. Hun vondsten bevinden zich deels in het  kunsthistorisch museum in  Wenen, deels in de musea het huidige İzmir en Selçuk Turkije.

Na de inname van het gebied door de Turken in 1922 raakten de ruïnes en opgravingen in verval. Het een Duitse theoloog  die de wereld daarop attent maakte en hij zette zich met succes in voor het conserveren van de resten van de stad.

Ook vandaag nog hebben Oostenrijkse wetenschappers een belangrijk aandeel in de ontsluiting van de geschiedenis van Efese. In de nasleep van de mislukte couppoging  ontstonden er in augustus 2016 spanningen tussen Turkije en Oostenrijk. Hierop liet de Turkse regering plots de opgravingen stoppen in een poging om Oostenrijk te straffen. De opgravingen konden pas hervat worden in mei 2018.

Het huis van de heilige maagd Maria,

Vanaf Efeze slingert de weg over de berg bulbuldag omhoog, hier staat het huisje van moeder Maria. Je hoort hier de krekels tsjirpen, volgens de overleveringen is dit huisje van moeder Maria, de apostel Johannes zou de moeder van jezus naar Efeze hebben gebracht en in dit huisje heeft ze tot haar dood gewoond. Het is niet het originele huis, de duitse non Anna Catharina Emmerich zag in de 19 e eeuw in haar visioenen het sterfhuis van moeder Maria, het eenvoudige stenen huis werd volgens haar beschrijvingen nagebouwd.

Onder het huisje van Moeder maria ( meryem ana) loopt een bron die voor geneeskrachtig water zorgt.

Voorbij het huis zijn 3 kranen waar je water kan tappen:

  • De eerste kraan zorgt voor de liefde
  • De tweede kraan zorgt voor rijkdom
  • De derde kraan zorgt voor geluk.

Iets verder dan het huisje staat een oude muur behangen met katoenen linten ,waaraan je briefjes kunt knopen met je wensen om hulp te vragen aan moeder Maria.

 

Wandelvakanties Turkije Efeze
wandelvakanties Turkije efeze
Wandelvakanties Turkije Efeze
wandelvakanties Turkije Efeze
Efeze
wandelvakanties Turkije Efeze
wandelvakanties Turkije Efeze
Wandelvakanties Turkije Efeze
Sirince wandelvakanties Turkije
Efeze terras woning
Wandelvakanties Turkije Green nature Travel Efeze
Sirince wandelvakanties Turkije
Wandelvakanties Turkije huisje moeder Maria Selcuk
Wandelvakanties Turkije Sirince