Hiking op het schiereiland Datca

Wandelvakanties Turkije Bordrubet Marmaris
Wandelen bij Knidos

Hiken op de Carian trail in Datca

In onze opinie bestaat er haast geen mooiere bestemming dan deze, ongerepte natuur, muilezelpaden, prachtige uitzichten, antieke steden en nederzettingen en een prachtige kristalheldere blauwe zee. 

Wandelvakanties Turkije Bordrubet Marmaris
EskiDatca wandelvakantie Turkije

Datca

Datca is een plaats met ongeveer 20000 inwoners vele restaurantjes aan zee en een badplaats voor de Turkse upperclass. Datca is in vergelijking met andere delen van Turkije een dure bestemming zeg maar het st Tropez van Turkije, maar dan in een bescheiden vorm. Het hele schiereiland is een groot natuurpark, ongerepte natuur, wandelpaden waar je geen andere mensen tegenkomt, Overblijvselen van de Hellenistische en de Romeinse tijd ,Datca heeft het allemaal. Datca is een luchtkuuroord tussen de middenlandse en de egeische zee in. U zult het hier zeker naar uw zin hebben.

Een hikers paradijs

Groene natuur

Prachtige beboste gebieden langs de kust die het mooi groen kleuren

Schone lucht

Omdat Datca tussen 2 zeeen in ligt waait het er altijd en heeft het een laag luchtvochtigheidsgehalte

Blauwe zee

Datca heeft de schoonste zee van heel Turkije, echt kristal heldere baaien komt u tegen op onze wandelroutes

Flora en fauna

Schildpadden , wilde ezels, geiten,everzwijnen en een prachtig plantenrijk maakt Datca tot een unieke bestemming

Lees het complete dag tot dag programma onder aan de pagina

Wandelvakanties Turkije geitjes voeren
Wandelvakanties Turkije Amandelbloesem Palamutbuku 2019

Boek nu uw wandelvakantie naar Datca

Hiking op het schiereiland van Datca.

 

Dag 1;  Zullen wij u van de luchthaven van Izmir ophalen en naar het hotel brengen .

Dag 2 : Vandaag na het ontbijt rijden we richting het Bafa meer om daar een stuk van de Carian trail te lopen , We gaan de latmos berg op om naar het klooster van de 7 broers te lopen en zullen daarna in ongeveer 2 en een half uur naar Datca rijden

Dag 3; Na het ontbijt zullen we beginnen aan de wandeling naar Burgaz en het dorp Kizlan vanuit hier zullen we terug keren naar het hotel. Deze dag zullen we  door het centrum van Datca via de sevgi yolu ( lovers lane ) lopen naar Burgaz waar wijnkoelers van meer dan 2000 jaar oud te zien zullen zijn en de restanten van een oude haven. Hierna lopen  langs de kust  we door naar het dorp Kizlan waar we 6 oude graanmolens zullen bezichtigen en naar een wijnboerderij gaan met de gelegenheid van het proeven van wijn en u eventueel een lekker  flesje wijn kunt kopen .

Dag 4; Na het ontbijt zullen we u ophalen om naar het startpunt van deze dag te rijden Emecik. Hier lopen we door het bos naar de zee , een prachtige route met mooie uitzichten en vele fotomomenten.

Dag 5; Na het ontbijt zal de chauffeur ons naar Degirmenbuku brengen waar we langs de kust vandaan een stuk richting Knidos zullen lopen deze etappe is wat zwaarder dan de vorige etappes maar morgen is er een rustdag 

Dag 6 Vandaag bent u vrij om te genieten en te doen waar u zin in heeft 

Dag 7: Na het ontbijt worden we opgehaald en naar gavruderesi gebracht we lopen langs een opgedroogde rivierbedding naar de zee en een stuk langs de kust en over het strand .

Dag 8 ; Vandaag lopen we vanaf het hotel via eski datca ( het oude Datca ) naar Hizirsah onderweg zullen we een kerkje bezichtigen en een zijdeweverij in het dorp Hizirsah zullen  we een dorpswandeling maken en kijken hoe de mensen in het dorp leven ( kippen geiten etc ) 

Dag 9 ; De laatste wandeldag alweer , vandaag is het startpunt Hizirsah we vertrekken vanaf het dorp en zullen vandaag hoofdzakelijk door de bergen wandelen, onderweg komen we waterputten tegen en een wateropslagplaats  de chauffeur zal ons terug brengen naar het hotel 

Dag 10; Na het ontbijt haalt de chauffeur ons we checken uit in ons hotel  op om ons naar Mugla te brengen , hier zullen we vanmiddag een 8 km tocht in de ravijn van Mugla lopen en daarna inchecken in ons hotel

Dag 11; vandaag brengen wij u terug naar de luchthaven van Izmir voor uw terugvlucht naar Nederland.

U boekt zelf uw vlucht van Amsterdam naar Izmir en Izmir naar Amsterdam De vliegticket is niet bij de prijs inbegrepen. Vind u het lastig te boeken dan willen wij dit gerust voor uw doen.

 

Wandelen bij Knidos
Wandelvakanties Turkije
Alavara wandelvakanties Turkije Cakil
Wandelvakanties Turkije Greennaturetravel Burgaz Datca
Hiking the carian trail wandelvakanties Turkije