informatie Artemea trail

Artemea het land van Artemis de tweelingzus van Apollo 

Artemea trail

Boek nu uw vakantie naar het land van Artemis en hike op de Artemea trail

Wandelen door een prachtige streek op de Artemea trail maar liefst 276 km aan wandelpad

Artemis

Artemis was de dochter van Leto en Zeus , de tweelingzus van Apollo en de godin van de jacht en de natuur , OOk werd Artemis als maangod vereerd en als vruchtbaarheidsgodin in Efeze door de romeinen werd Artemis Diana genoemd.

Wat ziet u op de Artemea trail

Natuur, bergen bossen grotten,velden en bospaden met beekjes

Beekjes en stroompjes

Er is veel drinkwater voorhanden op de trail beekjes en stroompjes in overvloed

Bloeiende velden in t voorjaar

Vooral in maart een overvloed aan bloeiende bloemen in de velden

Holen en grotten

Grotten iuitgehouwen in de bergen

De artemea trail

Wegwijzerbordjes op de routes

Lees alles over de trail onderaan de pagina

Boek nu

Boek nu uw wandelvakantie met een professionele gids om dit prachtige gebied te verkennen.

Artemea Trail; De trail start in Balikesir in de streek Gönen en is 276 km.lang een prachtige natuurwandeling de naam Artemea betekend het land van Artemis

Deze weg begint vanuit het dorp Kınalar in het noordwesten en loopt door de bergen ten zuiden van Gönen, eindigend in het dorp Saraçlar in het oosten. Het markeringssysteem GRANDE RANDONNEE heeft de kleuren rood en wit zoals aale trails in Turkije. Momenteel is ongeveer 203 km van de weg gemarkeerd, met de voltooiing gepland voor de herfst van 2024.Daarom is het raadzaam om met een gids te lopen. We plannen geen wandelvakanties in de maanden Juni, Juli en augustus vanwege de warmte maar ook omdat dit een vochtig gebied is en vol zit met neefjes de kleine stekende muggen zijn erg hindelijk tijdens het wandelen. De overige 9 maanden , zelfs in de winter is de Artemea trail prima te lopen.

Kenmerken van de weg:

  1. Het gebied heeft een zeer rijke flora, met beuken-, eiken-, dennen- en kastanje bossen, evenals gedeeltelijk struikgewas.

  2. Er zijn overvloedige waterbronnen. Ongeveer 100 km van de weg loopt langs rivierbeddingen met prachtige uitzichten, die door bossen stromen. Er zijn veel watervallen aanwezig en er is voldoende drinkwater beschikbaar. Het is mogelijk om delen van de weg te bewandelen met slechts 0,5 – 1 liter water.

  3. Langs de weg zijn er veel kampeerplekken met prachtige uitzichten, waar veilig gekampeerd kan worden.

  4. De weg is zeer veilig. Er zijn geen grote roofdieren in het gebied en het criminaliteitsniveau is verwaarloosbaar. Mobiele telefoons hebben bijna overal ontvangst, met uitzondering van een klein gebied. Vanwege de overvloedige waterbronnen is er geen gevaar voor uitdroging. Het klimaat is mild.

  5. De Artemea trail is een mooi parcour in de kaz daglar in deze regio waait het veel en het zuurstofgehalte in de lucht is hoog, een prima klimaat om te wandelen en andere sporten te beoefenen. Zelfs in de warmere maanden zoals september kun je hier prima hiken vanwege de wind.

  6. De regio rondom Ayvalik kent vele restaurntjes en pensions en is een populaire streek om vakantie door te brengen in Turkije. Tussen Ayvalik en Burhaniye bevind zich een groot natuurgebied met vele vogels zoals pelikanen en flamingo’s Voor vogelliefhebbers is dit een paradijs.

Reumapatienten kunnen heel goed aarden in dit gebied omdat de luchtvochtigheid laag is. Overwegend is het zeewater in deze streek kouder dan in overige plaatsen in Turkije
  1. Afhankelijk van het seizoen is het mogelijk om veel vruchten te eten, zoals appels, mispels, pruimen, wilde aardbeien en bramen.

  2. De bereikbaarheid van het gebied is zeer eenvoudig. Het bevindt zich in het hart van de Marmara-regio, waar deze sport voornamelijk wordt beoefend vanwege de bevolkingsdichtheid. Het is mogelijk om vanuit grote steden zoals Istanbul en Bursa in 2 uur te bereiken.

  3. Wandelvakanties Turkije zorgt voor een ervaren gids zodat een gps systeem niet direct een noodzaak is.