informatie Carian hiking trail

Karakoy individueel

Een geweldige wandel
vakantie! treed in de voetsporen van de Kariers

Wandel over 2000 jaar oude paden en wegen aangelegd door de Kariers en geniet van deze wandelroutes langs de kust

Wandelvakanties hiking op de Carian trail in Turkije.
Kargi
Eski datca
Wandelvakanties Turkije Greennaturetravel
Knidos Wandelvakanties Turkije

Carian trail

Turkije haar langste hiking trail tussen de Egeische zee en de Mediterrane zee. Maar liefst 820 km aan wandelpad De Carian trail begint in Datca en eindigt in Aydin . De Carian trail staat bij ons als favoriet op een gedeelde eerste plaats samen met de Kahramanmaras trail.

Wandelvakantie met een Nederlanse gids op de Carian trail

Deze wandelvakantie wilt u zeker niet missen

Wandelen bij Knidos

Foto's onderweg

Onderweg maken wij vele mooie foto's voor en van u want iedereen wil zichzelf graag in dat mooie plaatje zien. Leuk om te delen op Instagram en facebook

Wandelvakanties Turkije Cayon Karakoy

Bergen en rotsen

Op de Carian trail veel bergen en rotsen, toch even anders dan in Nederland

Hiking the carian trail wandelvakanties Turkije

Paradijselijke baaien

Op de Carian trail loop je vaak langs paradijselijke baaien. waar je geen andere mensen tegenkomt even een rustmoment in de natuur is dan op zijn plaats, genieten puur genieten.

Antieke ruines

Deze foto maakten we onderweg bij Hydas de antieke stad op het schiereiland van Bozburun wat staat ie daar trots onze Sait! En wij zijn trots op hem voor zijn onuitputtelijke doorzettingsvermogen en steun op de wandelingen. Een gids uit duizenden.

Meer informatie onder aan de pagina

Boek nu uw hiking vakantie op de Carian trail

Voor info app of bel gerust wij staan u graag te woord

Wandelvakanties Turkije November 2022 Kargi

De Carian trail 

De Carian trail is een minder bekende wandel trail in Turkije. De Lycian way is een stuk bekender maar de Carian trail is vele malen mooier om te lopen. 

De Carian trail is een maar liefst ruim 820 Km lang wandelpad wat tussen de Egeische en de Mediterrane zee in loopt in de Zuidwest hoek van Turkije.

De Carian trail begint in Datca en loopt verder over het schiereiland van Bozburun door naar Aydin. De Carian trail zijn de oude koningspaden net als de Efes Mimas trail en de Artemea trail deze trails sluiten bijna op elkaar aan. Het unieke aan deze trails is dat je van antieke stad naar antieke stad loopt soms over oude romeinse wegen , soms door weilanden en soms over muilezel paden. Het gebied is schitterend . Vooral de etappes op het schiereiland Datca en Bozburun. Neem nou de antieke stad Knidos waar de vader van Hypocrates geboren is ruim 2000 jaar geleden. In de stad Knidos was de eerste europese school om arts te worden. En de stad waar de godin van de liefde en het plezier Afrodite woonde en vereerd is met een standbeeld. De stad Knidos die bekend stond om haar productie van Wijn en Olijfolie.die overal heen geexp Nu heeft Datca nog steeds de beste kwaliteit olijfolie ( samen met het gebied waar de Artemea trail loopt) van heel Turkije ! uiteraard door bepaalde factoren. In deze gebieden is geen industrie, geen vervuiling van verkeer etc. En zijn de bodem en weersomstandigheden ideaal voor de olijfbomen. 

Omdat de Carian trail minder bekend is kent de trail geen massa toerisme op de meeste stukken van de trail zul je bijna geen andere mensen zien Je wordt dus echt een met de natuur.

Omdat er geen massa toerisme is zoals op de Lycian way blijft de natuur ook mooi en ongerept. En hierdoor kunnen we onderweg nog wilde dieren tegen komen zoals geiten , ezels, schildpadden, eekhoorns, wilde zwijnen en vogelsoorten. Bijvoorbeeld bij het Bafa meer ( een van mijn andere favoriete stukken op de Carian trail ) is een uitgestrekt natuurreservaat vol met pelikaan vogels. Ieder stuk van de trail heeft zijn eigen charme en zijn eigen specialiteiten.