Informatie Kahramanmaras trail

Kahramanmaras 

Zoals we allemaal weten is Kahramanmaras een van de zwaar getroffen gebieden van de aardbevingsramp op 6 februari 2023. Onze wandelvakanties gaan naar het gebied om Kahramanmaras heen, wandelvakanties Turkije heeft besloten dat we deze vakanties dit jaar gewoon door laten gaan mede om de locale bevolking te kunnen steunen. We helpen graag een klein beetje mee aan de wederopbouw van deze plaats en als wij ons wandelvakanties in dit gebied niet door zouden laten gaan steunen we de locale bevolking niet. Wij verblijven in veilige bungalows buiten de stad en buiten het rampgebied. Maar dragen zo toch een klein beetje bij aan de locale economie. Onze gidsen Sait en Busra hebben actief meegewerkt in het rampgebied voor maar liefst 2 maanden en na het puinruimen hebben we een maand lang iedere dag aardbevingsslachtoffers die alles kwijt zijn meegenomen te wandelen in de bergen. Dit om hun zinnen te verzetten gemiddeld waren dit groepen van 180 personen per dag in samenwerking met de gemeente van Kahramanmaras.

Kahramanmaras is door haar verscheidenheid in de natuur samen met de Carian trail een van onze top bestemmingen. Kahramanmars heeft namelijk alles wat wij als wandelaars leuk vinden, ravijnen, bergweides, hoogvlaktes, rivieren, watervallen, bergen , heuvels en bossen en daarnaast een heerlijke eetcultuur.

Ook tref je rond Kahramanmaras overblijfselen als mozaieken en romeinse bouwwerken aan. Kortom een bestemming om nooit te vergeten.

Hieronder ons voor u samengestelde vakantieprogramma.Kahramanmaras een vakantie om nooit te vergeten:

Compleet georganiseerde vakantie hier onder van dag tot dag beschreven.

Wij zullen tijdens deze vakantie foto’s en video’s maken oa met een drone die we in de groeps app delen , dit is een gratis service van wandelvakanties Turkije .nl zodat jullie mooie blijvende herinneringen zullen hebben aan deze prachtige vakantie .

Deze vakantie is alleen op basis van vol pension te boeken. dus inclusief ontbijt , een lunch voor onderweg voor in de rugzak en in de avond een warme maaltijd.

De vakantie is inclusief alle transfers in Turkije en goed getrainde Gidsen en begeleiders tijdens de wandelingen. 

Ontdek het verborgen paradijs van Kahramanmaraş tijdens een reis naar de luchthavens van Gaziantep of Kahramanmaraş, waar we met het vliegtuig landen. Vanaf de luchthaven maken we een korte reis naar de Döngel Life Bungalows ons thuis voor de komende periode, de geheime oase van Kahramanmaraş. Hier rusten we uit in onze houten kamers, omgeven door kersenbomen en met een prachtig uitzicht op het turquoise meer.

Na onze rust nemen we plaats in het restaurant van ons bungalow resort, waar alles biologisch is, en genieten we van de heerlijke gerechten uit de smakelijke keuken van Kahramanmaraş met uitzicht op het meer. Na het diner genieten we van een kampvuur onder de sterren en de volle maan, terwijl we met elkaar praten voordat we ons terugtrekken in onze kamers om uit te rusten voor de volgende dag.

Op de tweede dag beginnen we onze dag in de Döngel Life Bungalows met een traditioneel ontbijt en vervolgen we onze reis naar de Döngel-grotten, die worden versierd door ruige rotsen en kliffen. We voltooien onze wandeling die begint bij de Döngel-grotten en doorgaat naar de Kısık-vallei, de ijzige wateren van de Tekirin en eindigt in de prachtige visuele show van de Green Eye. Het is een wandeling met een laag moeilijkheidsniveau.

Na de wandeling keren we terug naar het resort voor het avondeten en wat rust. We sluiten de dag af met een kampvuur, muziek en entertainment.

Op de derde dag genieten we van ons ontbijt in het resort en maken we ons klaar voor een spannende reis naar de besneeuwde top van de Uludaz-heuvel, gelegen ten oosten van het Amanosgebergte, waar we duizenden zevenstippelige lieveheersbeestjes zullen zien. Je zult versteld staan van de rode kleurenpracht die de lieveheersbeestjes creëren wanneer ze ontwaken in de zomer, net als ijsberen die uit hun winterslaap ontwaken. We zullen de Sir Dam en de Düldül-berg bezoeken, stoppen bij het dorp Büyüksır en onderweg zullen we genieten van kersenboomgaarden.

Bereid je voor op een betoverende tour naar de Uğurböcekleri (lieveheersbeestjes) op de top van 2259 meter hoogte, waar de dansende wolken ons zullen fascineren. Vergeet vooral vandaag niet om je fotocamera  of mobiele telefoon mee te nemen om prachtige foto’s te maken omdat we boven de wolken zullen zijn en hier de zonsondergang zullen meemaken.

Op de vierde dag genieten we van het ontbijt en maken we een wandeling door de koele wateren van de Toprakhisar-kloof, waarbij we soms zwemmen en de Galgamaç-waterval en de reusachtige ketels bekijken. Daarna worden we weer terug gebracht naar ons bungalow resort voor het avondeten en wat rust.

5e Dag

Na het ontbijt in het resort maken we een wandeling van 10 kilometer op de Ağıllı-hoogvlakte, met een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Na de wandeling keren we terug naar het resort voor het avondeten.

6e Dag

Na het ontbijt in het resort bezoeken we het voormalige Armeense nederzetting Süleymanlı (Zeytun) Village, waar we historische fonteinen, kerken en bruggen zullen zien. Vervolgens maken we een wandeling langs de met stenen geplaveide zijderoute en specerijenroute. Na deze avontuurlijke wandeling nemen we een duik in de warmwaterbronnen van het Ilıca-gebied en genieten we van een lokale specialiteit genaamd Ilıca tava.

Daarna krijgen we vrije tijd om te winkelen op de markt waar lokale producten te vinden zijn. Vervolgens verzamelen we ons bij ons busje om terug te keren naar ons hotel. ‘s Avonds sluiten we de dag gezellig af met een kampvuur, een glas rode wijn en live gitaarmuziek.

7e Dag

Na het ontbijt gaan we naar de Başkonuş Yayla, gelegen in uitgestrekte bossen waar herten leven, voor een wandeling. We beginnen bij de oude Romeinse ruïnes van Yenicekale en voltooien de wandeling door het bos, terwijl we luisteren naar het gezang van vogels. Daarna keren we terug naar het resort vanuit de Başkonuş Yayla.

We maken ons klaar voor de transfer naar de luchthaven om terug te keren naar ons eigen huis.